EFRÎN – QSD Basın Merkezi, Efrîn’de sürdürülen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı.
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrîn yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı sergilenen Çağın Direnişi’ne ait son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Bilanço’nun duyurulduğu açıklama şöyle:
“İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de ilan ettiği bir aylık ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik saldırılarını sürdürerek savaşın durdurulması yönündeki kararı çiğnemektedir. İşgalci ordu ellerindeki tüm savaş argümaları ile gerçekleştirdiği saldırılar ile Efrîn halkını direk hedef almaktadır. Güçlerimiz devam eden bu saldırılar karşısında öz savunma temelinde saldırılara karşı direnerek halkını korumak zorunda kalmaktadır.
Efrîn’de sürdürülen savaşın son 24 saatlik bilançosu şöyle;
Efrîn
İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları ellerindeki ağır silahlar ile Efrîn kent merkezindeki sivillerin mahallelerini top atışları ile bombalamaktadır.
Cindirês
Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar aralıksız devam etmektedir. İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları top atışları ve savaş uçakları ile bölgeyi bombalamaya devam etmektedir. İşgalci ordu ve çeteleri bölgede sivil katliamlarını sürdürmektedir.
Dün öğlen saatlerinden itibaren bölgeye yönelik artırılan bombardıman akşam saatlerine kadar tüm yoğunluğu ile sürdü. Saat 21:00’da da savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Buradaki bombardıman gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bugün sabah saatlerinde de savaş uçakları ve helikopterler ile bölge bombalanmaya başlandı. Bölgede bombardımanların yanı sıra güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Şera
Güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında Kefer Cenê ve Meserkê köylerinde yaşanan şiddetli çatışmalar 3’üncü gününde de devam ediyor. İşgalci ordu ellerindeki ağır silahlar ve savaş uçaklar ile bölgeyi bombalamayı sürdürüyor. Bölgedeki şiddetli çatışmalar sürüyor.