Türk devletinin Garê’ye yönelik saldırısına ilişkin konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, “Erdoğan bir kumar oynadı ve kaybetti. Aslında Garê’yi siyasi bir şova dönüştürmek istedi ama başaramadı” dedi.
Stêrk TV’de yayınlanan özel programa konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Türk devletinin 10 Şubat’ta Garê’ye yönelik saldırısını, Kürtler arası ilişkileri ve HPG Komuta Konseyi’nin yıllık olağan toplantısını değerlendirdi.
İşgalci Türk devletinin Garê’ye yönelik operasyonun sıradan bir operasyon olmadığını belirten Karayılan, saldırının Erdoğan ve bakanları ile Genelkurmay Başkanı dahil en üst kademe tarafından planlandığını söyledi.
Gerillanın Kuzey ve diğer bölgelerde önemli tedbirleri olduğunu Garê’deki tedbirlerde ise bazı yüzeysellikler yaşandığını, işgalci ordunun da tedbirlerin yüzeyselliğinden cesaret alarak bölgeye saldırı planladığını belirtti.
Ama gerillanın büyük bir direniş sergilediğini aktardı.
Daha ilk andan itibaren arkadaşlar düşmana büyük darbeler vurdu, kahramanca bir savaş verdiler. Arkadaşların bu direnişi sonucu düşman o bölgede tıkandı. Bunun üzerine insanlık dışı yöntemler uyguladılar, gaz kullandılar. Türk ordusu kuşatıldığını fark edince gaz kullandı ve arkasına bakmadan kaçtı. Bunların eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, tereyağından kıl çeker gibi geri çekildik demişti. Bunlar da aynı şekilde çekildiler. Türk ordusu açısından bu durum derin bir yenilgidir. Erdoğan ilk defa, ‘Maalesef başaramadık’ demek zorunda kaldı.
Türk ordusunun başarısızlığını ise şöyle tanımladı, “Erdoğan bir kumar oynadı ama tamamen kaybetti.
Bize karşı hamle yaparak sonuç almak istiyorlardı.
Böylelikle rejimlerini sürdürmek istiyorlardı.
Hatta sonuç alırlarsa erken seçime gidip, iktidarlarını sürdürme planları yapıyorlardı.
Murat Karayılan, Türk devletinin esirleri sağ kurtarmak gibi bir amacı olmadığını vurguladı.
“Kimse bu esirlerin sağ bırakılması için yanımıza gelmedi. Esir ailelerinin bunu çok iyi bilmesi lazım. Kürt halkı ve Türkiye halkları çok iyi bilsin ki bu esirlerin sağ kurtarılması için hiçbir çaba harcanmadı. Biz evrensel savaş hukukuna bağlıyız. Elimizde olan insanları her şekilde koruyoruz. Arkadaşlarımız o esirleri savunmak için kendilerini feda etti. Esirlerin sorumlusu bu operasyona karar veren Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar’dır”
İşgalci Türk ordusunun esirlerin o bölgede olduğundan haberdar olduğunu böylece bölgeye saldırarak esirleri, ölü ya da canlı bir şekilde alıp şov yapma niyetinde olduklarını ifade etti.
Türk devletinin Garê’de kimyasal gaz kullanarak bir katliam yaptığına dikkat çeken Karayılan, bağımsız bir heyetin bölgede incelemelerde bulunması gerektiğini ifade etti.
Garê yenilgisi ardından Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun savurduğu tehditlere de değinen Karayılan,
“Bir söz var, demirden korkan trene binmez diye. Eğer bizler şahadetten korksaydık bu işi yapmazdık. Bizler bu halkın fedaileriyiz ve her zaman, her şeye hazırız dedi.