HABER MERKEZİ – Halepçeliler, bugün Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) öncülüğünde Efrîn’e destek vermek ve Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etmek amacı ile alanlara çıktı.
Halepçe’de düzenlenen kitlesel eylemde ‘Bijî berxwedana Efrînê’, ‘Li Efrîn berxwedan, li Helebce piştgirî’, ‘Şehîd namirin’ sloganları atıldı, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ve YPG ve YPJ bayrakları taşındı.
Kürdistan’ın dört parçasında bulunan parti ve halk bileşenlerine Efrîn’e destek verilmesi çağrıları yapan halk, “Efrîn düşerse bütün Kürdistan düşer” dedi.
Ranya
Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde düzenlenen protesto gösterilerinde ise, Efrîn’e destek eylemlerine katılım çağrısı yapıldı. Efrîn’e destek mesajlarını haykıran halk, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına sessiz kalmasından ötürü Birleşmiş Milletler’i kınadı.